Reportage
Redactie
Tekst:
Redactie
Verwachte leestijd: 1 min

Lezers denken mee: een stormvloed aan nieuwe ideeën

Het vakblad Crisismanager heeft een lezersraad die elk jaar samenkomt. Dit jaar waren we te gast bij de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Het was een inspirerende bijeenkomst met een stormvloed aan nieuwe ideeën waar we volgend jaar mee aan de slag gaan.

De bijeenkomst werd afgestapt met een welkomstwoord van Maaike Tindemans, hoofdredacteur en eigenaar van het vakblad Crisismanager. Zij gaf inzicht in de ideeën die de lezersraad tot nu toe heeft aangedragen en de artikelen die dat heeft opgeleverd.

Brainstormsessie
Vervolgens was het tijd voor de brainstormsessie. De ideeën buitelden over elkaar heen. De leden noemden onderwerpen, samenwerkingsverbanden, projecten, oefeningen en andere initiatieven die zeker een artikel waard zijn. Het leuke was dat de leden elkaar versterkten. Dus een opmerking van de een, bracht ook anderen weer op een goed idee. Zo werd whiteboard na whiteboard volgeschreven met interessante onderwerpen waar het vakblad volgend jaar mee aan de slag gaat.

Whiteboard na whiteboard werd volgeschreven met goede, nieuwe onderwerpen. Foto's: Dennis van Asselt

Na een korte break gaf Marcel de Jong, afdelingshoofd crisisbeheersing van de veiligheidsregio, inzicht in de werkwijze van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Dit leidde tot een leuke interactie met vooral de private partijen aan tafel. Want: hoe gaat de veiligheidsregio om met scenario-denken en met planvorming? “Ik werk vrijwel nooit met de overheid samen", vertelde een van hen. “Het is interessant om te horen hoe de overheid dit soort onderwerpen aanpakt.”

De ideeën versterkten elkaar. Een opmerking van de een, leidde weer tot een goed idee van de ander

De middag werd afgesloten met een presentatie van Maaike waarin zij terugblikte op de manier waarop het vakblad Crisismanager zich de afgelopen 4 jaar ontwikkeld heeft. Tot slot gaf Wilbert Kleijer, adviseur crisisbeheersing van de veiligheidsregio, een rondleiding door de brandweerkazerne en hebben we nog nagepraat onder het genot hapje en een drankje.

Er was een goede wisselwerking tussen de ideeën van private partijen en de ideeën van de overheid

Rowan Felter van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, David Hoogerwerf van het MUMC, Marjolein van der Linden van het waterschap Hollandse Delta, Mark Zielstra van TUI, Simon Visser van de Ambulancedienst Amsterdam, Marc Jansen van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord, Piet Voesten van VodafoneZiggo, Michael Crooymans van de Rabobank, Tony Hoogendoorn van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rick Hollander van het Rode Kruis, Xander Bult van de gemeente Veenendaal en Renswoude, freelance journalist Rob Jastrzebski en freelance journalist Dennis van Asselt bedankt voor jullie bijdragen. Marcel de Jong en Wilbert Kleijer bedankt voor jullie gastvrijheid.

Ook lid worden?
Werk jij als adviseur crisisbeheersing voor de overheid of het bedrijfsleven? En lijkt het je leuk om ook een bijdrage te leveren? Neem dan contact op met Maaike Tindemans, tel. 06 498 278 23 of maaiketindemans@crisismanager.nl, want samen brengen we het vakblad naar een nóg hoger niveau.

20 december 2023